Diferència entre revisions de la pàgina «Escarxofa del Prat»

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Línia 1: Línia 1:
 
[[Fitxer:Logotip Carxofa Prat.jpg|thumb|dreta|Logotip "Carxofa Prat"]]
 
[[Fitxer:Logotip Carxofa Prat.jpg|thumb|dreta|Logotip "Carxofa Prat"]]
L''''escarxofa''' o '''carxofa del Prat''' és, amb gairebé 100 anys d'història, l'hortalissa amb més superfície de conreu a la comarca del [[Baix Llobregat]]. La varietat que es cultiva actualment és la de Tudela. Els [[Ajuntament del Prat de Llobregat|ajuntaments del Prat]] i de [[Sant Boi]] i el [[Parc Agrari del Baix Llobregat]], estan treballant des de fa temps per l'obtenció del distintiu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a la Carxofa Prat.
+
L''''escarxofa''' o '''carxofa del Prat''' és la carxofa que es cultiva a la zona del [[delta del Llobregat]] i en especial [[El Prat de Llobregat|al Prat de Llobregat]].
  
 +
==Història==
 +
Fa gairebé 100 anys que l'escarxofa es cultiva a la zona del [[delta del Llobregat]], i en especial [[El Prat de Llobregat|al Prat]]. Abans de la Guerra Civil l'escarxofera era procedent de Reus, però posteriorment va ser substituïda per les variants de Tudela o d'Aranjuez. Actualment és l'hortalissa amb més superfície de conreu a la comarca del Baix Llobregat.
 +
 +
Els [[Ajuntament del Prat de Llobregat|ajuntaments del Prat]] i de [[Sant Boi]] i el [[Parc Agrari del Baix Llobregat]], estan treballant des de fa temps per l'obtenció del distintiu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a la Carxofa Prat.
 +
 +
==Característiques==
 
El tipus de terreny del [[Delta del Llobregat]], profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui en aquest indret més dolça i tendra.
 
El tipus de terreny del [[Delta del Llobregat]], profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui en aquest indret més dolça i tendra.
  

Revisió del 16:21, 20 feb 2012

Logotip "Carxofa Prat"

L'escarxofa o carxofa del Prat és la carxofa que es cultiva a la zona del delta del Llobregat i en especial al Prat de Llobregat.

Història

Fa gairebé 100 anys que l'escarxofa es cultiva a la zona del delta del Llobregat, i en especial al Prat. Abans de la Guerra Civil l'escarxofera era procedent de Reus, però posteriorment va ser substituïda per les variants de Tudela o d'Aranjuez. Actualment és l'hortalissa amb més superfície de conreu a la comarca del Baix Llobregat.

Els ajuntaments del Prat i de Sant Boi i el Parc Agrari del Baix Llobregat, estan treballant des de fa temps per l'obtenció del distintiu d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP) per a la Carxofa Prat.

Característiques

El tipus de terreny del Delta del Llobregat, profund i fèrtil; el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció marina de la Mediterrània fan que la carxofa sigui en aquest indret més dolça i tendra.

Segons la nota de tast realitzada per l’Escola d’Hosteleria de Castelldefels, es defineix la Carxofa Prat com a "lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i bellutada. Gustosa i suau. Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, i ser menys oxidativa, així com per la seva textura fina, i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa".

Vegeu també

Referències