Cal Puig

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

Cal Puig és una masia d'estil senyorial construïda al Prat de Llobregat el segle XIX [1] i enderrocada l'any 1969. També se la coneixia per cal Co.

Característiques

Era una masia d'estil senyorial propietat de Bartolomé Comas. Era una casa gran, aproximadament de 450 m², construïda amb pedra, dividida en planta, pis i golfes, les quals tenien una teulada de quatre vessants. A la façana principal tenia un rellotge de sol i uns bells esgrafiats. L'entrada constava d'un arc fet de pedres tallades. Al davant de la casa hi havia un jardí amb arbres fruiters i dues palmeres, a més de dos pous, un d'aigua freàtica i un d'artesià.

Masovers

Durant molts anys Francesc Company i Ventura, la seva esposa, Joana Ribas i Puig, i els seus fills van estar al servei de la casa com a masovers. Els anys trenta els van substituir Francesc Có i Ferrer, la seva muller, Rosa Molins, i el seu fill, Francesc.

Actualitat

Va ser enderrocada el 1969 per tal de construir el barri de Sant Cosme.

Referències

  1. Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera), vol. I, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 37.
Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.