El metro del prat

De WikiPrat
La revisió el 16:23, 14 abr 2015 per Miranda (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search
WikiPrat 200x200.png

Aquest article forma part del WikiConcurs de WikiPrat.cat i està en procés de redacció.

El seu autor hi està treballant, eviteu fer-hi modificacions fins que consti com a acabat.

El metro del Prat

L9

La línea que passarà per el Prat será la L9. És la línia subterrània més llarga d’Europa amb 47,8 km. Connectarà els municipis de Santa Coloma de Gramanet, Badalona, Barcelona, l’Hospitalet del Llobregat i el Prat de Llbregat. S’identifica mab el color tronja.

Constarà de 52 estacions, 20 de les quals seran intercanvidors de transport de làrea metropolitana de Barcelona. En aquests intercanviadors la nova línia de metro connectarà amb altres sistemes de transport ferroviari, com el Rodalies Renfe i el tren d’alta velocitat TAV; també altres línies de metro, de l’L-1 a l’L-5, i amb diverses línies de Ferrocarrils de la Generalitat: L6, L7 i L8, al temps que connecta amb el Trambaix i el Trambesòs.

El traçat plantejat de la línia dona cobertura de Metro a barris que anteriorment no disponien d’ell, com el Bon Pastor, Llefià, La Salut, Singerlín, Pedralbes i Zona Franca

També està al seu objectiu conectar els punts neuràlgics entre ells, com el són per a la ciutat els seus centres logístics, les zones d’equipament i serveis com l’aeroport, la Zona Franca, la Fira, la ampliaciò del Port, la Ciutat de la Justícia, el campus universitari de la Diagonal, la estaciò de Sagrera TAV, l’Hospital de Sant Pau, el Parc Güell, el Camp Nou y la Ciutat del Bàsquet. Aquesta és una línia que porta trens sense conductor, es a dir, automatitzats. Els trens son del model sèrie 9000 que es caracteritzen per la seva estructura lleugera i la seva tecnología avançada.


Construcció

A principis del 2006 s'iniciaven els treballs al ramal de l'aeroport, entre elsquals hi ha el d'aconseguir un terreny més sòlid a l'aerport del Prat.A finals de l'any 2006 s'havia concretat eltraçat de la línia al pas pel Prat de Llobregat,sortia a informació pública el tram que passava per l'Aeroport de Barcelona.

A inicis de l'any 2007 només hi havia una de les tuneladores funcionant, concretament en un petit ramal d'enllaç entre la línia 9 i la línia 4 per Via Trajana. Al tram del Prat de Llobregat es va iniciar el muntatge de la tercera tuneladora i passat l'estiu començava la perforació, en aquest tram estava previst un total de sis estacions, dues ja en construcció, i el traçat s'havia variat per evitar passar pel centre.

Es van preveure la compra de dues tuneladores més, una de 9,4 metres de diàmetre per sumar-se al tram de l'aeroport, concretament en el tram Mas Blau - Aeroport, i una altra de 12 metres de diàmetre per al tram des del pou de Bifurcació fins a Zona Universitària. El tram en cel obert a la Zona Franca s'estava executant en viaducte al llarg del carrer A, i el tram soterrat fins a Gornal.


Inaguració i apertura

Aquest tram de metro tenía prevista la seva inaguració al 2014, la qual es va aplaçar fins a principis de l’any 2016 degut a problemes tècnics. La estació del Càntric va tenir una jornada de portes obertes al nadal de 2014 per a què tots el pratencs poguèssin veure-la abans de la seva inaguració.


Estacions

Les estacions de l’L9 que tindrem al Prat están disenyades de forma cilíndrica, amb dos vestíbuls: un superior per el que s’accedeix a l’exterior i un altre inferior que connecta amb les andanes. Ambdós vestíbuls están units entre ells per uns grans ascensors i escaleres mecàniques i d’emergència. Els trens circulen a dos nivells.

Al Prat hi hauràn nou estacions: Aeroport T1, Aeroport T2, Mas Blau, Parc Nou, Cèntric, El Prat, Les Moreres, Mercabarna i Parc Logístic.Webgrafia

http://www.gencat.cat/L9/cast/avanca.html

http://ca.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADnia_9_del_metro_de_Barcelona

http://www.gencat.cat/L9/cast/queEsL9.html

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/06/04/catalunya/1401874795_686441.html

http://www.aeropuertobarcelona-elprat.com/cast/linea9-metro-aeropuerto-barcelona.htm

http://www.elprat.cat/noticies/detallNoticia/_ZCZRBu1Qu4chuvn2OwPJaTNgFe4I7t9YoVMsxGNkOcXmpTI5tx4xCg