Rosa Ribas Moliné

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

Rosa Ribas Moliné escriptora que conrea principalment la novel·la negra.

Biografia

Va nèixer El Prat de Llobregat, l'any 1963. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona. Es va doctorar amb la tesi sobre la consciència lingüística en els viatgers alemanys a Amèrica als segles XVI i XVII. Viu a Alemanya des del 1991, primer va viure a la capital Berlín i actualment resideix a la ciutat de Frankfurt. Un cop finalitzada la carrera va treballar durant alguns anys en el món de l’ensenyament com a professora de grec clàssic, professora d’idiomes i traductora, entre altres oficis.

Quan es va traslladar a Alemanya, fou lectora d'espanyol al Instituto de Romanicas de la Johann-Wolfgang-Goethe, Universitat de Frankfurt i professora titular d'Estudis Hispànics a la Universitat de Heilbronn.

Va abandonar el món de l’ensenyament per a dedicar-se professionalment a l’escriptura l’any 2008.

Durant els anys d'activitat d'investigació i docència va publicar articles i materials didàctics com el manual per a professors: ¿ Cómo corregir errores y no equivocarse en el intento? o les lectures graduades: La Clave está en el pasado i Las tres muertes del duque de la Ribera . És autora del manual ELE con gusto.

Des de mitjans de 2017, és columnista habitual en la secció de "Opinión" de El Periódico.

Obres

Referències